Re-design og genbrug af kvalitetskjoler - så de bliver det rene Sus i Skørterne
Den lokale designer Mia Monique Schmidt deltager den 9. og 30. september i en kjole re-design event hos Sus i Dus – Boutique Café. Eventen er gratis at deltage i.
Re-design event
Sus i Dus har inviteret den lokale designer Mia Monique Schmidt ind til en miljøevent omkring re-design af kjoler.
Eventen, som strækker sig over to aftener er gratis at deltage i.
Inden den første aften, skal du tilmelde dig eventen, og have forhåndsgodkendt to kvalitetskjoler/mærkevarekjoler, hos Sus i Dus, Farum Hovedgade 13 st.tv. Disse to kjoler er så din adgangsbillet til de to eventaftener.
Der er plads til ca.15 deltagere, og der er plads efter ”først-til-mølle” princippet.
På den første eventaften onsdag den 9. september kl. 19-21 fortæller Monique om modens og designets udvikling gennem tiderne og fortælle om hendes design. De to kjoler du har med til aftenen afleveres til Monique, som vil re-designe halvdelen af de indkomne kjoler og have dem klar til næste gang. Begge kjoler vil så indgå i kjole-bytte klubben Sus i Skørterne - både de som bliver re-designet og de som ikke bliver.
På den anden eventaften den 30. september ligeledes kl. 19-21 fortæller Monique om, hvordan hun har re-designet kjolerne, om materialevalg, tidsforbrug og om, hvordan du selv kan forvandle og forny din garderobe enkelt, billigt og ikke mindst miljøvenligt via re-design.
Som afslutning på eventen får du en måneds medlemskab til kjole-bytte-klubben og kan vælge en kjole at tage med hjem. Du har selvfølgelig fortrinsret til at vælge en af dine egne re-designede kjoler.
Genbrug – få noget nyt ud af det du har
Hos Sus i Dus, har de lige fra starten haft genbrugstanken med i forretningskonceptet, med 2nd hand kvalitets børnetøj og kjole-bytte-klubben Sus i Skørterne. Med et medlemskab til klubbe kan du bytte kjoler lige så mange gange du vil i din medlemsperiode, som kan være 1 mdr., 6 mdr. eller 1 år.
”Udover at re-design eventen er i tråd med vores kjole-bytte-klub, lægger eventen også op til, at man med få midler og ideer selv vil kunne re-designe det tøj, man er blevet træt af at bruge”, udtaler Susie Skaubye. ”I stedet for hele tiden at købe nyt kan man derved genbruge det man har i forvejen”.
Furesø kommunes grønne guide er også enig i denne betragtning og eventen er pga. genbrugstanken blevet til som et arrangement under Projektet ”Klima- og Miljøambassadører for borgere i Furesø Kommune” og er støttet økonomisk af Miljøstyrelsens ”Pulje for Grønne Ildsjæle”.
Vores forbrug af tøj er en stor byrde for miljøet, og undersøgelser viser at vores tøjforbrug belaster klimaet i samme størrelsesorden som vores elforbrug. Derfor er der rigtig god grund til at genbruge sit tøj – bl.a. ved at re-designe det og derved give nyt liv og levetid til fx gamle kjoler.